Op 27 januari hebben wij bij Max van Tilburg gewerkt. Een nieuwe locatie waar wij mogelijk de komende jaren wel meer aan de slag gaan. Eigenlijk de eerste knotlocatie waar de boer duidelijk zoveel mogelijk biologisch boert. Met zo’n 60 koeien en ongeveer 40 pinken zegt boer Max dat je hier ook best van kan rondkomen. Dit zou bij meer boeren ingang moeten vinden.
Het weer was goed en de opkomst was best groot alleen ontbraken de motorzagers. Een stuk van de boerderij af stonden 11 grote en 1 kleine knotboom ons op te wachten voor een grote knip- en scheerbeurt. Forse knotbomen waar je in dit geval vrij goed bij kon komen. In eerste instantie werden de knotbomen om en om geknot. Heel veel takken en behoorlijk wat stammetjes. Met Max is afgesproken dat hij de stammetjes zelf wil gebruiken om te verstoken. Zij wonen in een ouder huis die minder goed geïsoleerd is en waar geen dubbel glas aanwezig is.
Na de uitgebreide koffie/theetafel werd er na deze pauze weer flink aangepakt. Met de inmiddels weer herstelde en aangepaste sloothaak was het wat gemakkelijker om de vele stamdelen die in de sloot lagen er weer eenvoudig uit te halen. Vooraf wisten wij ondanks het harde werken dat het niet mogelijk was om op één werkdag de hele klus te klaren. Onze stagiairs Giso en Sander hebben zich helemaal kunnen uitleven op een forse knotboom. Van de 11 grote bomen zijn er 8 geknot en door Wim Kaars met de motorzaag netjes afgewerkt. Wij moeten hier nog een keer terug om nog zo’n 6 bomen te knotten. Onderaan hierover straks nog een oproep.
Tegen één uur stond de soep klaar, maar dit niet alleen. Twee soorten soep, kwark- en appeltaart, echte volle melk, appelsap en nog meer lekkers. Wij worden best wel eens verwend maar dit hebben wij nog nooit meegemaakt. Dit was gewoon Bourgondisch eten! Menigeen riep na afloop dat wij hier veel meer moeten gaan werken.